Csokoládés pitetorta
Hozzávalók
A tésztához
finomliszt | 1.33 bögre | |
---|---|---|
só | 0.5 teáskanál | |
Ráma | 0.5 bögre | |
víz | 3 evőkanál |
A töltelékhez
Ráma | 0.25 bögre | |
---|---|---|
édes csokoládé | 12 dekagramm | |
édesített sűrített tej | 40 dekagramm | |
finomliszt | 0.5 bögre | |
tojás felverve | 2 darab | |
vaniliaaroma | 1 teáskanál | |
só | 0.25 teáskanál | |
kókuszreszelék | 1 bögre | |
darált dió | 1 bögre |
A díszítéshez
tejszínhab | 1 adag |
---|
Desszertek: Csokoládés pitetorta a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A tésztát készítsük el a hozzávalókból de ne süssük meg. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A töltelékhez egy lábasban olvasszuk fel a Ramát és a csokit, majd vegyük le a tűzről. Tegyük bele a sűrített tejet, a lisztet, a tojásokat, a vaníliát és a sót, majd alaposan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a diót is. A tészta készítése: a lisztet, sót,Ramát összemorzsoljuk és kanalanként hozzáadjuk a vizet. Gömbölyűre formázzuk. Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, 2,5 cm-el nagyobb legyen, mint a feje tetejére fordított piteforma pereme. Hajtsuk négybe a tésztát, majd a sütőformában hajtsuk szét. Nyomkodjuk a forma aljára és az oldalára. A szélét kifelé hajtsuk vissza. Öntsük a masszát a nyers tortatésztába. Süssük addig, amíg a tészta közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán tudjuk kihúzni. Jó étvágyat. Nagyon finom, próbáljátok ki.