Csokoládés pitetorta
Csokoládés pitetorta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • finomliszt - 1.33 bögre
    • só - 0.5 teáskanál
    • Ráma - 0.5 bögre
    • víz - 3 evőkanál

    A töltelékhez

    • Ráma - 0.25 bögre
    • édes csokoládé - 12 dekagramm
    • édesített sűrített tej - 40 dekagramm
    • finomliszt - 0.5 bögre
    • tojás felverve - 2 darab
    • vaniliaaroma - 1 teáskanál
    • só - 0.25 teáskanál
    • kókuszreszelék - 1 bögre
    • darált dió - 1 bögre

    A díszítéshez

    • tejszínhab - 1 adag

    Elkészítés:

    1. A tésztát készítsük el a hozzávalókból de ne süssük meg. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A töltelékhez egy lábasban olvasszuk fel a Ramát és a csokit, majd vegyük le a tűzről. Tegyük bele a sűrített tejet, a lisztet, a tojásokat, a vaníliát és a sót, majd alaposan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a diót is. A tészta készítése: a lisztet, sót,Ramát összemorzsoljuk és kanalanként hozzáadjuk a vizet. Gömbölyűre formázzuk. Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, 2,5 cm-el nagyobb legyen, mint a feje tetejére fordított piteforma pereme. Hajtsuk négybe a tésztát, majd a sütőformában hajtsuk szét. Nyomkodjuk a forma aljára és az oldalára. A szélét kifelé hajtsuk vissza. Öntsük a masszát a nyers tortatésztába. Süssük addig, amíg a tészta közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán tudjuk kihúzni. Jó étvágyat. Nagyon finom, próbáljátok ki.