Csokoládés randevú
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 125 gramm |
---|---|
liszt | 125 gramm |
porcukor | 125 gramm |
étcsokoládé | 120 gramm |
darált dió | 40 gramm |
kakaó | 30 gramm |
Carte d'Or Csokoládé | 200 gramm |
Desszertek: Csokoládés randevú a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Csokoládédíszítés: A csokoládét megolvasztjuk, alufóliára kikenjük és megszilárdulás után egyenlő kockákra felvágjuk.
Sütemény: A margarint megolvasztjuk és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tojásokat, majd a lisztet és a diót. Egy 20x20 cm-es tepsi alját szilikonpapírral kibéleljük, és a masszát 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ha kihűlt, egyenlő kockákra felvágjuk.
A kockákra vágott csokoládés piskótát átlósan félbe vágjuk, hogy a tányéron megálljon. Kettőt a tányér felső részére helyezünk. Közé teszünk egy csokoládé csíkot, a két piskóta elé 2-2 csokoládélap kerül. Ezek közé helyezzük a csokoládé jégkrémet. A tetejére díszítésnek tésztarácsot teszünk.