Feltöltve:

Csokoládés sajttorta

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

mogyorós keksz17.5 dekagramm
kakaópor2.5 dekagramm
folyékony Rama7.5 dekagramm

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

Töltelékhez

ét tortabevonó20 dekagramm
tejszín0.5 dl
cseresznyelikőr4 cl
túró50 dekagramm
mascarpone, vagy krémsajt50 dekagramm
vaníliarúd1 darab
cukor15 dekagramm
tojás4 darab
kakaó5 dekagramm
kandírozott cseresznye a díszítéshez1 kevés

Desszertek: Csokoládés sajttorta a sok Sajttorta recept közül.

Elkészítés

1

A kekszet egy tálban összetörjük, hozzáadjuk először a kakaóport, majd a Ramát. Az így kapott masszát egy tortaforma aljába nyomkodjuk, 160 fokra előmelegített sütőben tíz percig sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a tortaforma oldalát Ramával kikenjük. A tortabevonót szintén összetörjük, és a tejszínnel együtt egy edényben folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és beleöntjük a cseresznyelikőrt. A túrót, a mascarponét és a vaníliarúd belsejét összekeverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is. Ezt a krémet a felolvasztott tortabevonóval és a kakaóval összeöntjük, elkeverjük, a tortaformába töltjük, és elsimítjuk a tészta tetején. Visszatesszük a sütőbe, és kb egy órán át sütjük (160 fokon, alul). Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem