Feltöltve:

Csokoládés-sárgabarackos muffin

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tojás2 darab
cukor10 dekagramm
liszt15 dekagramm
sütőpor csomag
aszalt sárgabarack5 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm
kakaópor4 dekagramm
baracklekvár3 evőkanál

Desszertek: Csokoládés-sárgabarackos muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt melegítsük elő 170-180°C-ra (gázsütőn közepes fokozat).

2

A muffinforma mélyedéseibe tegyük bele a papírtálkákat, vagy kenőtollal kenjük ki vékonyan olajjal.

3

Készítsünk elő két tálat, egy nagyobbat a folyékony, egy kisebbet a por állagú hozzávalókhoz.

4

A nagyobb tálban a lisztet keverjük össze a sütőporral, cukorral. Kis szűrőn keresztül szórjuk hozzá a kakaóport, hogy ne legyenek benne csomók.

5

A kisebb tálba
A másik tálban a tojást, margarint és lekvárt robotgéppel keverjük kb. 1,5 perc alatt össze (kézzel kb. 3. perc). Nem kell, hogy tökéletesen sima legyen (ez a muffin nagy előnye ).

6

A folyékony hozzávalókat öntsük bele a lisztes keveréket tartalmazó tálba és keverjük néhány mozdulattal bele az apróra vágott csokoládé és aszalt barack darabokat. A végén sűrűn folyós tésztát kell, hogy kapjunk.

7

Két kanál segítségével töltsünk azonos mennyiséget a papírtálkákba.

8

20-25 percig süssük. A sütés vége felé szúrjunk bele a tésztába hústűvel vagy fogpiszkálóval - ha már nem ragad rá tészta, megsült a muffin.

9

5 percig hagyjuk hűlni, majd szedjük ki a formából a muffinokat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem