Feltöltve:

Csokoládés sütemény

70
Közepes
1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tojás3 darab
tej6 evőkanál
mandula5 dekagramm
finomliszt22 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor2 teáskanál
kristálycukor15 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
fehér csokoládé7 dekagramm

Desszertek: Csokoládés sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Az ét- és a fehér csokoládét külön-külön 3-3 evőkanál tejben megolvasztjuk, majd lehűtjük. A Ramát a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval addig habosítjuk, amíg a cukor feloldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk.

2

Összekeverjük az aprított mandulát, 20 dkg lisztet és a sütőport, majd a tojásos tésztához keverjük. A tésztát megfelezzük, egyik feléhez az étcsokoládés, a másik feléhez a fehér csokoládés tejet és a maradék 1-1 dkg lisztet adjuk.

3

A sütőformát Ramával kikenjük, váltakozva a világos és a sötét masszát csíkonként a formába töltjük. A következő réteget ellentétes színválasztással töltjük rá. Előmelegített sütőben, 175 °C-on 40-50 percig sütjük, majd kihűtjük.

4

A kétféle csokoládét külön-külön vízfürdőn megolvasztjuk és az étcsokoládéval bevonjuk a tésztát.

5

A fehér csokoládét egy hőálló tasakba töltjük, levágjuk a sarkát és hosszában, illetve átlósan csíkokat rajzolunk a tésztára, majd hagyjuk megdermedni a csokoládét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

25"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem