Csokoládés sütemény
Csokoládés sütemény
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • tej - 6 evőkanál
  • mandula - 5 dekagramm
  • finomliszt - 22 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 2 teáskanál
  • kristálycukor - 15 dekagramm
  • étcsokoládé - 20 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • fehér csokoládé - 7 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az ét- és a fehér csokoládét külön-külön 3-3 evőkanál tejben megolvasztjuk, majd lehűtjük. A Ramát a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval addig habosítjuk, amíg a cukor feloldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk.
  2. Összekeverjük az aprított mandulát, 20 dkg lisztet és a sütőport, majd a tojásos tésztához keverjük. A tésztát megfelezzük, egyik feléhez az étcsokoládés, a másik feléhez a fehér csokoládés tejet és a maradék 1-1 dkg lisztet adjuk.
  3. A sütőformát Ramával kikenjük, váltakozva a világos és a sötét masszát csíkonként a formába töltjük. A következő réteget ellentétes színválasztással töltjük rá. Előmelegített sütőben, 175 °C-on 40-50 percig sütjük, majd kihűtjük.
  4. A kétféle csokoládét külön-külön vízfürdőn megolvasztjuk és az étcsokoládéval bevonjuk a tésztát.
  5. A fehér csokoládét egy hőálló tasakba töltjük, levágjuk a sarkát és hosszában, illetve átlósan csíkokat rajzolunk a tésztára, majd hagyjuk megdermedni a csokoládét.