Csokoládés-tejszínes Barcelona torta
Hozzávalók
cukor | 5 evőkanál | |
---|---|---|
cukrozatlan kakaó | 2 evőkanál | |
rétesliszt | 5 evőkanál | |
Ráma | 1 darab | |
tej | 3.5 dl | |
tojás | 6 darab | |
növényi tejszín | 7.5 dl | |
csokoládé, (lehet ét-tej vegyesen, de lehetőleg jó minőségű) | 30 dekagramm | |
vaníliás pudingpor, de jó a tejszínes is | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 csomag | |
citromlé | 2 csepp | |
ételszínezék | 1 kevés | |
sütőpapír | 1 darab | |
26-os tortaforma | 1 darab | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Desszertek: Csokoládés-tejszínes Barcelona torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Piskóta: a sütőt bekapcsolni 180 fokra. A tortaformát kibélelni sütőpapírral. Egy keverőtálba beleütni a tojásférjéket, a sárgákat külön tenni egy bögrébe. A robotgépet bekapcsolni és a fehérjéket sóval, citromlével felverni. Ha már félig kemény, beletenni a vaníliás és kristálycukrot. Ha már jó kemény, egyenként mehet bele a tojássárga. Mindegyik tojást jól elkeverni. Ha már jónak néz ki, kanalanként beletenni a liszt-kakaó-sütőpor megszitált keverékét. Ezt általában fakanállal javasolják, de én egyszerűsíttettem és továbbra is a robottal végeztettem el. Kikapcsoltam a gépet és 1 kanál lisztes keverék, majd rövid időre, amíg elkeveri kis fordulatra bekapcsoltam. Minden kanálnál így jártam el. Nekem jó lett így is a piskóta. Amikor kész, mehet a tortaformába és a sütőbe. 10 percig rá sem szabad nézni, majd utána tűpróbával ellenőrizni. Nem sok idő kell neki. Ha kész, rácson hagyom kihűlni. Másnap vágni háromba és megtölteni. Töltelék: a tejszínt egy tűzálló edénybe tölteni és a csokoládét beletördelni, majd állandóan kevergetve forrásig hevíteni. Ha elolvadt a csoki, gyakori kevergetés mellett kihűteni és mehet a hűtőbe másnapig. Másnap keményre verni, de sokáig kell, hogy jó legyen. Ha már kicsit világosodik és jó krémes akkor jó, lehet tölteni a tortát. Ha kívülre is ezt akarod és nem a tejszínest, akkor gazdaságosan kend. Tejszínes krém: a tejben megfőzni a pudingot és hagyni kihűlni, gyakran kevergetve. Esetleg másnapig ez is mehet a hűtőbe. Másnap felverni a 2.5 dl. növényi tejszínt és jól összekeverni a pudinggal. Itt lehet színezni, ha szükséges. Ezzel a krémmel lehet kívülről díszíteni is.