Csokoládés-tejszínes gyerekszelet
Csokoládés-tejszínes gyerekszelet
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 6 kupica
  • kakaó - 2 evőkanál
  • liszt - 6 evőkanál
  • tojás - 6 darab
  • meleg víz - 6 evőkanál
  • sütőpor - 1 csomag

Tejszines krémhez

  • növényi tejszín - 5 dl
  • étkezési zselatin - 1 csomag
  • folyékony méz - 1 evőkanál
  • vaniliaaroma - 0.5 kávéskanál

Csokoládés krémhez

  • csokoládé - 15 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm
  • víz - 1 csapott mokkáskanál
  • olaj - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, majd apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral. Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssünk ki. A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni amíg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá és keverjük össze a zselatinnal, majd lassan csorgassuk bele a mézet. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá és tegyük hűtőbe. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a Ramát és az olajat, majd jó alaposan keverjük el, amíg egyneművé nem válik. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre és ismét tegyük a hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermedt, tegyük rá a tejszín másik felét és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.