Csokoládétorta
Csokoládétorta
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 12 dekagramm
    • liszt - 12 dekagramm
    • cukrozatlan kakaópor - 1 evőkanál

    A krémhez

    • tejszín - 4 dl
    • tej- vagy étcsokoládé - 15 dekagramm
    • cukor - 5 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm

    A tetejére

    • tortabevonó (étcsokoládé) - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tojássárgáját a cukorral keverd habosra. Apránként keverd bele a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, majd óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
    2. Kenj ki egy tortaformát, és a masszát simítsd bele. Előmelegített sütőbe tedd, és süsd kb. fél óráig 180 fokon.
    3. A krémhez főzd fel a tejszín felét a cukorral és az összetördelt csokoládéval. Ha kihűlt, tedd bele a vaníliás cukrot és a habosra felvert Rama Vajas ízt, majd verd fel a maradék tejszínt, és azt is forgasd bele.
    4. Vágd három lapra a tésztakorongot, majd kend meg a krémmel és illeszd össze. (Tegyél félre egy kicsi krémet a díszítéshez!) Olvaszd meg a tortabevonót, és egy hosszú pengéjű késsel simítsd a sütemény tetejére. Ha megdermedt a csokoládé, akkor a maradék krémmel díszítsd ki a tetejét.