Csokoládétorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 120 gramm | |
Rama Vajas Íz | 80 gramm | |
étcsokoládé | 80 gramm | |
finomliszt | 80 gramm | |
kakaópor | 30 gramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 kávéskanál |
A krémhez
Rama Vajas Íz | 250 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 200 gramm | |
étcsokoládé olvasztva | 150 gramm | |
kakaópor | 40 gramm | |
Dr. Oetker vanília aroma | 1 kávéskanál | |
tejszín 30%-os | 3 evőkanál |
A díszítéshez
színes szórócukor |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 45 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | 18cm-es tortakarika |
Desszertek: Csokoládétorta a sok csokitorta , Torta recept közül.
Elkészítés
2 db 18 cm-es tortakarikát kenjünk ki margarinnal és lisztezzünk be, az aljukra tegyünk sütőpapírt. A sütőt melegítsük elő 175 ºC-ra.
A tésztához az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban kézi habverővel és az előmelegített légkeverés nélküli sütőben 45 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd tegyük félre hűteni.
A Rama Vajas Iz mennyiség felét egy lábasban enyhén olvasszuk meg (legyen már folyós, de maradjon még meg a krémes színe, ne legyen átlátszó). Keverjük bele a porcukrot, hogy elolvadjon. Az olvasztott margarinos cukros keveréket a maradék puha Rama Vajashoz adjuk, és egy kézi mixerrel keverjük habosra. Adjuk hozzá a kakaóport is, majd a legvégén a kihűlt olvasztott csokoládét és tejszínt.
A megsült piskótakarikákat vágjuk vízszintesen kettőbe, így 4 lapot kapunk.
Töltsük be a krémmel, és vonjuk be kívülről is. Érdemes előbb csak vékonyan bekenni kívülről, így a piskótamorzsákat “megkötjük”, majd hűtőbe tenni fél órára. A maradék krémmel cask ezután vonjuk be teljesen a tortát kívülről. A tetejét a krémből nyomott rózsákkal vagy szórócukorral díszítsük.