Csokoládétorta
Hozzávalók
A krémhez
csokoládés pudingpor | 1 csomag |
---|---|
tej | 3 dl |
cukor | 20 dekagramm |
Ráma | 50 dekagramm |
A piskótához
tojás | 6 darab |
---|---|
cukor | 12 dekagramm |
liszt | 12 dekagramm |
kakaópor | 3 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
Desszertek: Csokoládétorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Hagyományos módon kakaós piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát a cukor 1/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjéből és a cukor 2/3 részéből kemény habot verünk. A tojásfehérjehabot és a kakaóporos, sütőporos lisztet óvatosan beleforgatjuk a tojássárgába, vigyázva arra, hogy a a hab ne törjön össze. Tortakarikába töltjük és 160-180 C°-on megsütjük.
A tejből, az összes cukorból és a pudingporból pudingot készítünk. Ha kihűlt hozzátesszük a kihabosított Ramához és tovább keverjük.
A pudingos krémmel betöltjük a kihűlt és három lapra vágott piskótát. A tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel. Csillagcsővel ellátott habzsák segítségével díszítjük a tortát.