Csokoládétorta
Csokoládétorta
  • timer140 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • csokoládés pudingpor - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • cukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 50 dekagramm

    A piskótához

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 12 dekagramm
    • liszt - 12 dekagramm
    • kakaópor - 3 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag

    Elkészítés:

    1. Hagyományos módon kakaós piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát a cukor 1/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjéből és a cukor 2/3 részéből kemény habot verünk. A tojásfehérjehabot és a kakaóporos, sütőporos lisztet óvatosan beleforgatjuk a tojássárgába, vigyázva arra, hogy a a hab ne törjön össze. Tortakarikába töltjük és 160-180 C°-on megsütjük.
    2. A tejből, az összes cukorból és a pudingporból pudingot készítünk. Ha kihűlt hozzátesszük a kihabosított Ramához és tovább keverjük.
    3. A pudingos krémmel betöltjük a kihűlt és három lapra vágott piskótát. A tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel. Csillagcsővel ellátott habzsák segítségével díszítjük a tortát.