Csokoládétorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab |
---|---|
cukor | 6 evőkanál |
finomliszt | 5 evőkanál |
kakaópor | 1 púpos evőkanál |
olvasztott Rama | 3 dekagramm |
A csokoládékrémhez
tejszín | 2 dl |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
kakaópor | 4 evőkanál |
Ráma | 20 dekagramm |
A bevonáshoz
étcsokoládé | 20 dekagramm |
---|
Desszertek: Csokoládétorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán összeforgatjuk, miközben apránként a kakaós lisztet is hozzáadjuk. Az olvasztott Ramát is belecsurgatjuk.
Egy 23 centi átmérőjű tortakarikát sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. A forma oldalát is bevonjuk a papírral, majd megtöltjük a masszával és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd lapjában 3 részre vágjuk.
A krémhez a tejszínt a cukorral kevergetve felforraljuk és belekeverjük a kakaót. A Ramát habosra keverjük és a kihűlt kakaós tejszínt apránként hozzáadjuk.
A csokoládékrém nagy részét a tortalapok közé töltjük, a maradékot a torta oldalára és tetejére kenjük, illetve egy keveset félreteszünk a végső díszítéshez.
Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém kissé megszilárduljon, azután a tetejét és az oldalát is bevonjuk a közben felolvasztott csokoládéval.
Amikor ez a bevonat is megdermedt, a tetejét a félretett krémmel csillagcsöves habzsákból feldíszítjük.