Csokoládétorta
Csokoládétorta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • finomliszt - 5 evőkanál
    • kakaópor - 1 púpos evőkanál
    • olvasztott Rama - 3 dekagramm

    A csokoládékrémhez

    • tejszín - 2 dl
    • cukor - 20 dekagramm
    • kakaópor - 4 evőkanál
    • Ráma - 20 dekagramm

    A bevonáshoz

    • étcsokoládé - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán összeforgatjuk, miközben apránként a kakaós lisztet is hozzáadjuk. Az olvasztott Ramát is belecsurgatjuk.
    2. Egy 23 centi átmérőjű tortakarikát sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. A forma oldalát is bevonjuk a papírral, majd megtöltjük a masszával és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd lapjában 3 részre vágjuk.
    3. A krémhez a tejszínt a cukorral kevergetve felforraljuk és belekeverjük a kakaót. A Ramát habosra keverjük és a kihűlt kakaós tejszínt apránként hozzáadjuk.
    4. A csokoládékrém nagy részét a tortalapok közé töltjük, a maradékot a torta oldalára és tetejére kenjük, illetve egy keveset félreteszünk a végső díszítéshez.
    5. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém kissé megszilárduljon, azután a tetejét és az oldalát is bevonjuk a közben felolvasztott csokoládéval.
    6. Amikor ez a bevonat is megdermedt, a tetejét a félretett krémmel csillagcsöves habzsákból feldíszítjük.