Feltöltve:

Csokoládétorta

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás6 darab
víz4 evőkanál
cukor9 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
liszt9 evőkanál
kakaó1 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
szódabikarbóna1 csipetnyi

Csokoládékrém

tej6.5 dl
étkezési zselatin2 dekagramm
kakaó6 dekagramm
vaníliás cukor1 dekagramm
liszt8 csapott mokkáskanál
cukor20 dekagramm
étcsoki100 dekagramm
tejszín0.5 dl

Desszertek: Csokoládétorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Piskóta: az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, kis fokozaton, majd hozzáadjuk a 4 ek. vizet. A liszttel, kakaóval, sütőporral és szódabikarbónával elkevert száraz alapanyagokat kanalanként hozzáadjuk. Teflonos tortaformába öntjük, és 180-200C-on 20-25 percig sütjük.

2

Csokoládé krém: a habüstbe beletesszük a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, vaníliás cukor, kakaó, zselatin) és összekeverjük. A tej egy részével kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a maradék tejet és a kockákra tört csokoládét. Puding állagú sűrű krémet főzünk. Szobahőmérsékleten hűtjük, 2-szer 3-szor megkeverjük. Ízlés szerint rumaromát is tehetünk bele.

3

Ha kihűlt a csokikrém, akkor a kemény habbá vert tejszínhez adagoljuk és kikeverjük. A kihűlt piskótából 3 lapot vágunk és ezzel a krémmel megtöltjük, majd díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem