Csokoládétorta
Hozzávalók
A krémhez
kristálycukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
narancs lereszelt héja | 1 darab | |
Ráma | 25 dekagramm | |
rum | 5 evőkanál | |
étcsokoládé | 20 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 2 dekagramm | |
tej | 3 dl |
A díszítéshez
csokoládélevélkék | 1 darab | |
---|---|---|
tejszín | 1 darab |
A kakaós tortalap
liszt | 10 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
finomított kristálycukor | 18 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
hideg víz | 3 evőkanál | |
tojás | 6 darab | |
sütőpor | 2 kávéskanál | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
étkezési keményítő | 8 dekagramm |
Desszertek: Csokoládétorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A kakaós tortalap hozzávalóiból a tésztalapot megsütjük. A krém készítése: 2,5 dl tejet a kristálycukorral felforraljuk. Fél dl tejben a pudingot összekeverjük és a forró tejhez keverjük, majd gőzfürdőre tesszük. A csokidarabokat hozzáadjuk és besűrítjük, majd kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a reszelt narancshéjjal, majd több részletben hozzáadjuk a csokoládés masszát. A tortát 3 lapra vágjuk és megtöltjük.