Feltöltve:

Csokoládétorta mandarinnal

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tojás3 darab
1 csipetnyi
sütőpor1 teáskanál
kristálycukor1 evőkanál
étcsokoládé4 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
csokoládé10 dekagramm
őrölt mandula10 dekagramm
expressz tortazselé1 csomag
kétszersült7 dekagramm
narancslikőr3 evőkanál
mandarinbefőtt90 dekagramm

Desszertek: Csokoládétorta mandarinnal a sok csokitorta , Torta recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. A csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk. Az olvasztott csokoládét és a tojásokat (egyenként) a krémhez adjuk.

2

A kétszersültet zacskóba tesszük és nyújtófával finomra összetörjük. A kétszersültmorzsát az őrölt mandulával és sütőporral összekeverjük, majd a tésztához adjuk.

3

A sütőformát Ramával kikenjük, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben, 175 °C-on 25-30 percig sütjük, majd lehűtjük.

4

A mandarint lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. A kihűlt tortát kapcsos formába tesszük és szépen ráhelyezzük a mandarinszeleteket. Kimérünk 2,5 dl mandarinlevet, belekeverjük az 1 evőkanál cukrot, a likőrt és a tortamázat vagy tortazselét, majd felfőzzük.

5

A kész mázat a tortára öntjük és hagyjuk megdermedni. A csokoládét éles késsel vékony csíkokra gyaluljuk és megszórjuk vele a torta oldalát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

150"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem