Csokoládétorta mandarinnal
Csokoládétorta mandarinnal
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A rátéthez

    • étcsokoládé - 4 dekagramm
    • Dr. Oetker Expressz tortazselé - 1 csomag
    • narancslikőr - 3 evőkanál
    • kristálycukor - 1 evőkanál
    • mandarinbefőtt (1 adag kb. 30 dkg , levével együtt) - 3 adag

    A forma kikenéséhez

    • Rama Vajas Íz - 1 darab

    A tésztához

    • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 teáskanál
    • őrölt mandula - 10 dekagramm
    • kétszersült - 7.5 dekagramm
    • tojás - 3 darab
    • csokoládé - 10 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
    • kristálycukor - 10 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A Rama Vajast a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. A csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk. Az olvasztott csokoládét és a tojásokat (egyenként) a krémhez adjuk. A kétszersültet zacskóba tesszük és nyújtófával finomra összetörjük. A kétszersültmorzsát az őrölt mandulával és sütőporral összekeverjük, majd a tésztához adjuk. A sütőformát Rama Vajassal kikenjük, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben, 175 °C-on 25-30 percig sütjük, majd lehűtjük. A mandarint lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. A kihűlt tortát kapcsos formába tesszük és szépen ráhelyezzük a mandarinszeleteket. Kimérünk 2,5 dl mandarinlevet, belekeverjük az 1 evőkanál cukrot, a likőrt és a tortamázat vagy tortazselét, majd felfőzzük. A kész mázat a tortára öntjük és hagyjuk megdermedni. A csokoládét éles késsel vékony csíkokra gyaluljuk és megszórjuk vele a torta oldalát.