Csokoládétorta
Csokoládétorta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • tej - 1 dl
  • finomliszt - 20 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • kristálycukor - 15 dekagramm
  • étcsokoládé - 15 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • instant kávé - 1 evőkanál
  • kakaó - 1 evőkanál
  • csokoládé

Elkészítés:

  1. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorral, a sárgákat a cukor másik felével felverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőporos lisztet és a kakaót. Óvatosan összekeverjük, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük 175 °C fokon. A piskótalapot kihűtjük.
  2. Vízgőz fölött kb. 10 percig, állandó keverés mellett főzzük a tejben elkevert tojás, cukor, vaníliás cukor és instant kávé keverékét. Ha a krém megfőtt, kihűtjük, majd belekeverjük a kihabosított Ramát. A krémmel megkenjük a piskótalapot és bevonjuk csokoládémázzal.