Feltöltve:

Csőröge

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás4 darab
szódabikarbóna1 teáskanál
ecet1 teáskanál
cukor3 evőkanál
1 csipetnyi
liszt, amennyit felvesz1 adag

Desszertek: Csőröge a sok Fánk , Csörögefánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókat annyi liszttel gyúrom össze, hogy könnyen nyújtható legyen. Ezután fél órát pihentetem. Vékonyra kinyújtom, csöröge, vagy pizzavágóval vágom kb. 10x6 cm-es négyszögekre, és a közepén is csinálok két hosszúkás bevágást. Forró Ramában sütöm mind a két oldalát világosbarnára. Aki szereti lekvárral, vagy porcukorral is fogyaszthatja. Ha az időm engedi "csöröge rózsákat" is készítek a következő módon: kávéscsészével 3 kört szaggatok ki, a széleit 3-4 helyen bevágom, a hármat összefogom, és a középen az ujjammal jól összenyomom. Sütés közben, mint a rózsa szétnyílik, a közepébe ilyenkor jó házi baracklekvárt teszek. Még másnap is ropogós, ha megéri a másnapot.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem