Feltöltve:

Csöröge (herőce), gyors, olcsó

15
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt25 dekagramm
szódabikarbóna0.5 teáskanál
Ráma3 dekagramm
tojás2 egész
tejföl1.5 dl

Desszertek: Csöröge (herőce), gyors, olcsó a sok Fánk , Csörögefánk recept közül.

Elkészítés

1

Az előkészített hozzávalókból begyúrjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a Ramát. Hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejfölt és rugalmas tésztává gyúrjuk össze.

2

Kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra. Derelyevágóval felszabdaljuk először hosszában 3-4 cm szélességben, majd átlósan, 5-6 cm-es rombusz alakban, végül mindegyik közepére 1-2 cm-s bemetszést teszünk.

3

A kis rombuszokat megformázzuk úgy, hogy kézbe véve a felső sarkát lazán átfordítjuk a résen.

4

Lisztezett deszkára, vagy tálcára tesszük, közben olajat melegítünk a tűzhelyen.

5

Egyesével belerakosgatjuk a közepesen forró olajba, közben megforgatjuk, hogy egyenletesen aranysárga színűre süljön. Vigyázzunk, az olaj ne legyen túl forró, mert akkor gyorsan megég.

6

Szedjük papírszalvétára, ami leitatja a fölösleges olajat.

7

Végül tálaljuk, porcukrot, lekvárt, csokiöntetet kínálunk hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem