Feltöltve:

Csörögefánk

40
Könnyű
24 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája3 darab
Rama Vajas Íz5 dekagramm
tejföl1 dl
tej1 dl
liszt30 dekagramm
csipetnyi
citrom1 darab
rum1 teáskanál
élesztő2 dekagramm
kristálycukor2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Csörögefánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

Csörögefánk elkészítés 1. lépés képe
1

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a csipet sóval összekeverjük és elmorzsoljuk a Rama margarinnal. A liszthez adjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a rumot és a citromhéjat. A robotgép dagasztóspiráljával kidolgozzuk. Egy könnyed lágy tésztát kapunk. Ha véletlenül ragadós lenne a tészta, kézzel dolgozzunk hozzá egy kevés lisztet. Letakarva, meleg helyen félóra alatt megkelesztjük.

Csörögefánk elkészítés 2. lépés képe
2

Lisztezett nyújtódeszkán kb 4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd egy derelyevágóval rombusz formává vágjuk és a rombuszok közepét is bevágjuk.

Csörögefánk elkészítés 3. lépés képe
3

Bő, forró olajban, közepes lángon mind két oldalát pirosra sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem