Csörögefánk sütőtökkel, vaníliával, nyírfacukorral
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 1 dl | |
tojás | 2 darab | |
olaj | 4 dl | |
liszt | 50 dekagramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
nyírfacukor | 1 evőkanál | |
vanília | 1 darab | |
sütőtökpüré | 1 dl |
Desszertek: Csörögefánk sütőtökkel, vaníliával, nyírfacukorral a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
Az összes hozzávalót a kenyérsütő üstjébe tesszük és tésztát dagasztatunk a géppel.20 percet dolgoztatjuk majd kivesszük és átgyúrjuk.30 percet letakarva pihenni hagyjuk.
2
Az olajat felmelegítjük és közben a tésztát késfok vastagságra nyújtjuk,rombuszokat vágunk derelyemetszővel.A közepére készítünk egy vágást és a tészta egyik felét áthúzzuk rajta.Ropogós pirosra sütjük.Papírra szedjük,leitatjuk és megszórjuk porcukorral.