Feltöltve:

Csupa csokitorta

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás5 darab
cukor5 evőkanál
sütőpor1 csipetnyi
rétesliszt5 evőkanál
víz6 evőkanál

krem

tej0.5 liter
finomliszt5 evőkanál
csokoládé vagy étbevonó20 dekagramm
margarin25 dekagramm
cukor1 kevés
kakaópor2 evőkanál
kókuszreszelék1 kevés

Desszertek: Csupa csokitorta a sok csokitorta recept közül.

Elkészítés

1

Egy kapcsos sütőformát sütőpapírral kibélelek. Két edényt készítek elő és az egyikbe a felütött tojások fehérjéjét, a másikba a sárgáját teszem. A fehérjéből kemény habot verek. A tojássárgához hozzáteszek 5 ek.cukrot és addig keverem, amíg fehérre nem változik a színe,majd hozzáteszem az 5 ek.lisztet, a késhegynyi sütőport és a 6 ek.vizet. Alaposan elkeverem, majd óvatosan a tojásfehérje habot is beleforgatom. Beleöntöm az előkészített formába és előmelegített sütőben, közepes lángon, tűpróbáig sütöm. Ha megsült, lehúzom a sütőpapírt és rácsra teszem hűlni.

2

Előkészítem a krém hozzávalóit. Először 5 ek lisztet csomómentesre keverek fél liter tejjel és a tűzhelyen sűrű pépet főzök belőle. A Ramát habosra keverem az ízlés szerinti cukorral és a mikrohullámú sütőben megolvasztott csokoládét belecsurgatva simára keverem, közben adagolva hozzá a langyos tejes pépet. Beleteszek 2 ek. kakaóport és ezzel is simára keverem, majd még a szintén ízlés szerinti kókuszreszeléket. Ha már szép sima krémünk van, hűtőbe tesszük,pihenni, érni, hűlni.

3

Előkészítjük a rózsákhoz a csokoládét:: 20 dkg csokoládét vízgőz felett megolvasztunk és hozzáadunk 6,5 dkg olvasztott mézet, egy párpercig a vízgőz felett kevergetjük, hogy a két anyag szépen összesimuljon, majd nem szilikonos sütőpapírra tesszük. Ráborítunk egy másik darab papírt és a csokoládét gyúrjuk, nyomjuk, hogy a víz eltávozzon belőle. A papírokat váltsuk mindig szárazra. Ha már úgy gondoljuk, hogy kinyomkodtunk belőle minden vizet, csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe. Ezt a masszát készítsük el fehér csokoládéból is. Ha jól lehűlt, készítsük el a rózsákat. Nyújtsuk ki a csokit és korongokat kiszabva, formázzuk meg a rózsákat, leveleket. Ha dupla adagot készítünk bevonhatjuk vele a tortát is.

4

A kihűlt piskótalapot vágjuk ketté, vagy esetleg háromfelé, töltsük meg a krémmel és kívülről is kenjük be a tortát, de ne túl vastagon. Újra tegyük a hűtőbe, kb. egy órára.

5

Miután lehűlt a megkent tortánk, vegyük elő a hűtőből és egy vonalzóval mérjük meg a torta átmérőjét, magasságát, majd ezt adjuk össze és a mézes csokoládémasszát ekkora köralakra nyújtsuk ki. Óvatosan emeljük át a tortára és simítsuk rá. Ezután jöhetnek a rózsák, ízlésesen helyezzük el a torta tetején és kész a tortánk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem