Csupa csokitorta
Hozzávalók
cukor | 10 evőkanál |
---|---|
kakaó | 10 darab |
liszt | 8 evőkanál |
tojás | 8 darab |
A krémhez
Ráma | 30 dekagramm |
---|---|
porcukor | 30 dekagramm |
feketekávé | 1 dl |
vaníliás cukor | 2 csomag |
liszt | 4 evőkanál |
csokis pudingpor | 2 csomag |
kakaópor | 2 evőkanál |
tej | 6 dl |
rumaroma vagy rum | 1 kevés |
Desszertek: Csupa csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
A tojásból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból piskótát készítünk. Krém: a Ramát, a cukrot, a kávét és a tej felét feltesszük egy edényben melegíteni. Amíg elolvad, a Rama, a lisztet, a vaníliás cukrot, a pudingport és a kakaóport egy tálban összekeverem. Kanalanként adom az olvasztott Ramás edénybe és a maradék tejet is fokozatosan öntöm hozzá. Sűrűsödésig főzöm. A piskótát elvágom 2, vagy 3 felé, attól függ, milyen magas lett és mekkora tortaformában lett sütve. Megtöltöm a krémmel úgy, hogy az oldalára is maradjon. Az oldalára csokidarát tettem, a tetejére csokimázat. 15 dkg porcukor, 3 ek kakaópor, nagyon pici víz, vagy tortabevonó, ezeket felolvasztom gőz fölött. A kész tortát tetszés szerint díszíthetjük. Jó étvágyat.