Csupadiós muffintorta
Csupadiós muffintorta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • tojás - 3 darab
  • finomliszt - 16 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • rum - 2 evőkanál
  • kristálycukor - 10 dekagramm
  • darált dió - 10 dekagramm
  • őrölt dió - 15 dekagramm
  • vanilincukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Először a muffinokat készítjük el. Ehhez a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jó habosra (egészen fehéredésig) keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 4-5 perc. A darált diót és a sütőport a lisztbe szórjuk, majd a tejföllel és a puha Ramával együtt a kikevert tojáshoz adjuk. A 12 mélyedéses muffin sütő üregeit Ramával kikenjük, a diós masszával majdnem teletöltjük.
  2. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
  3. A diókrémhez a puha Ramát először magában keverjük ki, azután a kétféle cukrot is hozzáadjuk, és tovább habosítjuk. Akkor jó, amikor a cukor fölolvadt benne. Ezután kerül bele a dió és a rum.
  4. Következhet a torta összeállítása. A muffinokat (mind a 12 darabot) egyesével, lapjában 3 részre vágjuk. Az alsó felüket körben egy nagy tálra rakjuk. A diókrém harmadát rákenjük. Következik a muffinok középső része, ezzel rakjuk végig a diókrémet. Újra egyharmadnyi diókrém, majd a harmadik tészta következik.
  5. A maradék krémmel a torta oldalát kenjük körbe, és egy keveset csillagcsöves habzsákba is töltünk belőle, amivel a tetejét díszítjük. Rövid időn át a hűtőszekrényben dermesztjük, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.