Feltöltve:

Csúsztatott palacsinta

20
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A palacsintatésztához

tojás4 darab
Rama Vajas Íz50 gramm
1 csipetnyi
liszt100 gramm
tej250 milliliter
cukor100 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag

A sütéshez

Rama Vajas Íz a sütéshez 

a rétegek közötti töltelékhez variációk

porcukor 
cukrozott, darált dió és sárgabaracklekvár 
cukrozott kakaópor és málnalekvár 

Sütéshez

Sütési idő 40 perc
Edény, sütő formája palacsintasütő

Desszertek: Csúsztatott palacsinta a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat válasszuk szét.

2

A Rama Vajas Ízt keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, a sót, lisztet és apránként a tejjel keverjük sűrűbb masszává.

3

A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük bele a sűrű masszába.

4

A palacsintasütőt forrósítsuk fel közepesen lassú tűzőn / fokozaton, és dobjunk bele egy apró kocka margarint. A csúsztatott palacsinta esetében a palacsintáknak csak az egyik felét sütjük meg, majd egy tányérra csúsztatjuk a megsült felével lefelé.

5

Szórjuk meg ízlés szerint porcukros darált dióval vagy kenjük meg lekvárral. A következő palacsintát erre csúsztassuk rá. (A töltelék lehet csak porcukor, vagy akár rétegenként más-más ízesítést is tehetünk rá. Jó párosítás még a kakaóval elkevert porcukor és málnalekvár. )

6

A legutolsó palacsintát a megsült felével felfelé tegyük a csúsztatott palacsintatortánk tetejére. Porcukorral meghintve, ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem