Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók
mandarinbefőtt (1 adag kb. 30 dkg , levével együtt) | ||
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
cukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm | |
tej | 7 dl | |
liszt | 24 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
olaj a sütéshez | 1 liter |
Szóráshoz
porcukor + vanillincukor | 1 kevés |
---|
Desszertek: Csúsztatott palacsinta a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
A Ramát habosra keverem a cukorral, és egyenként a tojások sárgájával is. A lisztet átszitálom, elvegyítem benne a sütőport és hozzáadom a masszához, tejjel felengedem. Végül a tojásfehérjékből kemény habot verek, és lazán hozzákeverem a többihez, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. Egy nagyon habos könnyű masszát kapok. A palacsintáknak csak az egyik felét sütjük meg és úgy csúsztatjuk a tányérra, hogy a sült fele alul-, a habos fele fent legyen (mindegyik elött kiolajozzuk a serpenyőnket). Minden réteg közé szórunk a vaníliás porcukorból, az utolsó palacsintát a sült felével felfelé tesszük a többire. Ha még ízletesebbre szeretnénk, szórhatunk közé csokit is, vagy a tetejét öntjük le vele. Egy pillanatra betesszük a sütőbe, csak annyira, hogy átforrósodjon. Úgy szeleteljük mint a tortát. Jó étvágyat hozzá!