Feltöltve:

Csúsztatott palacsinta

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

mandarinbefőtt (1 adag kb. 30 dkg , levével együtt)
tojás4 darab
cukor10 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tej7 dl
liszt24 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
citrom reszelt héja1 darab
olaj a sütéshez1 liter

Szóráshoz

porcukor + vanillincukor1 kevés

Desszertek: Csúsztatott palacsinta a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát habosra keverem a cukorral, és egyenként a tojások sárgájával is. A lisztet átszitálom, elvegyítem benne a sütőport és hozzáadom a masszához, tejjel felengedem. Végül a tojásfehérjékből kemény habot verek, és lazán hozzákeverem a többihez, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. Egy nagyon habos könnyű masszát kapok. A palacsintáknak csak az egyik felét sütjük meg és úgy csúsztatjuk a tányérra, hogy a sült fele alul-, a habos fele fent legyen (mindegyik elött kiolajozzuk a serpenyőnket). Minden réteg közé szórunk a vaníliás porcukorból, az utolsó palacsintát a sült felével felfelé tesszük a többire. Ha még ízletesebbre szeretnénk, szórhatunk közé csokit is, vagy a tetejét öntjük le vele. Egy pillanatra betesszük a sütőbe, csak annyira, hogy átforrósodjon. Úgy szeleteljük mint a tortát. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások