Cukkinis süti
Cukkinis süti
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A díszítéshez

    • 20%-os tejföl - 175 gramm
    • porcukor - 1 kevés
    • citromlé - 1 pár csepp

    A tésztához

    • olvasztott Rama vagy étolaj - 250 milliliter
    • porcukor - 300 pohár
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tojás - 3 darab
    • liszt - 300 gramm
    • sütőpor - 3 teáskanál
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • fahéj - 2 teáskanál
    • reszelt gyömbér, szerecsendió - 1 kevés
    • darált (pekán)dió - 100 gramm
    • mazsola - 50 gramm
    • hámozott, reszelt cukkini - 300 gramm

    Elkészítés:

    1. Az olvasztott Ramát vagy étolajat keverjük össze a porcukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze.
    2. A lisztet keverjük jól össze a sütőporral és a szódabikarbónával, majd keverjük hozzá a darált diót.
    3. Adjuk a száraz keverékhez a nedves keveréket, majd forgassuk bele a reszelt cukkinit (kicsit nyomkodjuk ki a levét, ha nagyon lédús) és a mazsolát.
    4. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
    5. Öntsük a tésztát a formába, és 180 fokon süssük kb. 1 órát a sütő középső rácsán. Ha elkészült, hagyjuk a formában 5 percig, majd tegyük ki egy hűtőrácsra.
    6. Máz: A tejfölt a porcukorral keverjük simára, adjunk hozzá pár csepp citromlevet. Felhasználásig hűtőben tároljuk.