Cukormázas kakaós sütemény
Hozzávalók
puha Rama | 12 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 12 dekagramm | |
kakaópor | 3 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
finomliszt | 12 dekagramm |
Máz
átszitált porcukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
forró víz | 1 evőkanál | |
rum | 4 evőkanál |
Desszertek: Cukormázas kakaós sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Keverjük krémesre a puha Ramát a porcukorral, a kakaóporral és a tojássárgákkal. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket és forgassuk a krémbe. Szitáljuk rá a sütőporral elvegyített lisztet és lazán forgassuk össze. Töltsük Ramával kikent és liszttel meghintett tepsibe, majd süssük 170 °C-ra előmelegített sütőben 12 percig. Közben keverjük fényesre a porcukrot a forró vízzel és a rummal. Kenjük meg a cukormázzal a még meleg tésztát (így jobban tapad), hagyjuk megszáradni és vágjuk 3x3 cm-es kockákra.