Cukormentes túrós rétes vanília sodóval, és gyümölccsel
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 3 dl | |
tej | 3 dl | |
túró | 50 dekagramm | |
réteslap | 6 darab | |
tojássárga | 2 darab | |
citrom héja | 1 darab | |
zabkorpa | 4 evőkanál | |
étkezési keményítő | 2 dekagramm | |
vanília esszencia | 1 teáskanál | |
xilit | 7 dekagramm | |
teszín | 1 dl |
Desszertek: Cukormentes túrós rétes vanília sodóval, és gyümölccsel a sok Rétes recept közül.
Elkészítés
A töltelékhez egy tálba összekeverjük a hozzávalókat,majd 10-15 percre hűtőbe tesszük.
Közben a réteslapokból kettőt egymásra teszünk és megkenjük őket az olvasztott margarinos tejföl keverékével.
Kivesszük a tölteléket a hűtőből és megtöltjük a lapokat.Ilyenkor mielőtt feltekernénk még a töltelék tetejére szórhatunk egy kevés zabkorpát,így biztosan nem fog kifolyni a töltelék.
A lapokat feltekerjük és három rudat kimargarinott vagy szilikon lapos tepsibe tesszük,lekenjük tojássárgájával és aranysárgára sütjük.
Amíg sül a rétesünk elkészítjük a vanília sodót.
A tojássárgáját a vanília aromával és a cukorral elkeverjük és óvatosan kézi habverővel hozzákeverjük az étkezési keményítőt is.Közben a tejszínt a tejjel felmelegítjük és a tojássárgájás keverékkel besűrítjük.
A kész sodót lehűtjük,majd tálalásnál a felszeletelt rétesek tetejére csorgatjuk és ízlés szerint friss vagy mirelit gyümölcsökkel díszítjük.
Pl:szeder,áfonya,ribizli,málna