Cukormentes túrós rétes vanília sodóval, és gyümölccsel
nagyonsuti.hu
timer60 perc
moodKönnyű
person10 fő
Hozzávalók:
Rama Vajas Íz
- 10 dekagramm
tejföl
- 3 dl
tej
- 3 dl
túró
- 50 dekagramm
réteslap
- 6 darab
tojássárga
- 2 darab
citrom héja
- 1 darab
zabkorpa
- 4 evőkanál
étkezési keményítő
- 2 dekagramm
vanília esszencia
- 1 teáskanál
xilit
- 7 dekagramm
teszín
- 1 dl
Elkészítés:
A töltelékhez egy tálba összekeverjük a hozzávalókat,majd 10-15 percre hűtőbe tesszük.
Közben a réteslapokból kettőt egymásra teszünk és megkenjük őket az olvasztott margarinos tejföl keverékével.
Kivesszük a tölteléket a hűtőből és megtöltjük a lapokat.Ilyenkor mielőtt feltekernénk még a töltelék tetejére szórhatunk egy kevés zabkorpát,így biztosan nem fog kifolyni a töltelék.
A lapokat feltekerjük és három rudat kimargarinott vagy szilikon lapos tepsibe tesszük,lekenjük tojássárgájával és aranysárgára sütjük.
Amíg sül a rétesünk elkészítjük a vanília sodót.
A tojássárgáját a vanília aromával és a cukorral elkeverjük és óvatosan kézi habverővel hozzákeverjük az étkezési keményítőt is.Közben a tejszínt a tejjel felmelegítjük és a tojássárgájás keverékkel besűrítjük.
A kész sodót lehűtjük,majd tálalásnál a felszeletelt rétesek tetejére csorgatjuk és ízlés szerint friss vagy mirelit gyümölcsökkel díszítjük.
Pl:szeder,áfonya,ribizli,málna