Feltöltve:

Cukrozott narancshéj

10
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor12 evőkanál
narancs3 darab
kristálycukor15 evőkanál
víz1 darab

Desszertek: Cukrozott narancshéj a sok

Elkészítés

1

3 db narancsot megmosuk, héját leszedjük. A héjat fölcsíkozzuk, majd fölkockázzuk.

2

Tálba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
Másnap leszűrjük, újra vizet öntünk rá. Ezt még egyszer megismételjük. Így 3 napig ázott váltott hideg vízben.

3

A 4. nap cukorszirupot főzünk 12 evőkanál cukorból 12 evőkanál vízzel. A forró szirupot ráöntjük a leszűrt narancshéjra. Még 2 nap egymásután leszűrjük, majd ugyanazt a szirupot felforrósítva visszaöntjük a narancshéjra.

4

Most járunk a 7. napnál. Ekkor leszűrjük, akkorra tálra, vagy tálcára tegyük a ragacsos narancshéj kockákat, amin szét tudjuk teríteni. 3 evőkanál kristálycukorral szórjuk meg, tegyük szellős helyre, hogy a nedvesség elpárologhasson róla. A 8. és 9. nap villával forgassuk át, hogy egyenletesen cukrosodjon. A 10. napon csavaros üvegbe tegyük. Azonnal is használhatjuk, de hideg helyen egy évig is eláll.
Süteménybe, krémekhez, dekoráláshoz, vagy csak rágcsálni is finom. Tárolás közben néha rázogassuk meg az üvegben, így nem ragad össze.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem