Cukrozott narancshéj
Cukrozott narancshéj
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 12 evőkanál
  • narancs - 3 darab
  • kristálycukor - 15 evőkanál
  • víz - 1 darab

Elkészítés:

  1. 3 db narancsot megmosuk, héját leszedjük. A héjat fölcsíkozzuk, majd fölkockázzuk.
  2. Tálba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Másnap leszűrjük, újra vizet öntünk rá. Ezt még egyszer megismételjük. Így 3 napig ázott váltott hideg vízben.
  3. A 4. nap cukorszirupot főzünk 12 evőkanál cukorból 12 evőkanál vízzel. A forró szirupot ráöntjük a leszűrt narancshéjra. Még 2 nap egymásután leszűrjük, majd ugyanazt a szirupot felforrósítva visszaöntjük a narancshéjra.
  4. Most járunk a 7. napnál. Ekkor leszűrjük, akkorra tálra, vagy tálcára tegyük a ragacsos narancshéj kockákat, amin szét tudjuk teríteni. 3 evőkanál kristálycukorral szórjuk meg, tegyük szellős helyre, hogy a nedvesség elpárologhasson róla. A 8. és 9. nap villával forgassuk át, hogy egyenletesen cukrosodjon. A 10. napon csavaros üvegbe tegyük. Azonnal is használhatjuk, de hideg helyen egy évig is eláll. Süteménybe, krémekhez, dekoráláshoz, vagy csak rágcsálni is finom. Tárolás közben néha rázogassuk meg az üvegben, így nem ragad össze.