Feltöltve:

Dallos Bogi céklatortája

access_alarm 90
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

hámozott főtt cékla250 gramm
Rama Laktózmentes sütőmargarin200 gramm
kakaópor45 gramm
laktózmentes étcsokoládé50 gramm
kandírozott narancshéj25 gramm
1 csipetnyi
Tojás3 darab
Liszt175 gramm
Sütőpor8 gramm
Cukor200 gramm

A krémhez

laktózmentes mascarpone250 gramm
cukrozott növényi tejszín3 dl
habfixáló1 csomag

A díszítéshez

kandírozott narancshéj40 gramm

Sütéshez

Sütési idő 40 perc
Sütési hőmérséklet 180 °

Dallos Bogi lehetőséget kapott, hogy a színpad után a Rama Süti Challenge 3 konyhájában is bizonyítson. Szabó Simon tökéletes „imitációjának” hála azt hitte egy ismerőse áll a szívatások mögött, pedig a műsorvezető személye csak egy meglepetés volt a sok közül. A konyhai tapasztalatlanság ellenére a céklatorta rendkívül különlegesre sikerült, és biztosan benne van eddig a Rama Süti Challenge TOP 10-ben. A receptet lent megtaláljátok. Próbáljátok ki Ti is!

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, a tortaformát béleljük ki sütőpapírral.

2. lépés

A hámozott, főtt céklát egy magasfalú edénybe vagy befőttesüvegben botmixer segítségével pürésítsük, majd öntsük egy tálba!

3. lépés

Keverjük el a lisztet a kakaóporral, sütőporral és sóval!

4. lépés

A szobahőmérsékletű margarint keverjük habosra a cukorral, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat is!
A kakaóporos lisztes keveréket szitáljuk a tojásos-margarinos masszába, keverjük bele a céklapürét, forgassuk át, majd keverjük bele az apróra vágott csokoládét és kandírozott narancsdarabokat is!
Simítsuk az előkészített tortaformába, és előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (kb 40 perc). Rácsra téve hűtsük le!

5. lépés

Ameddig sül, készítsük el a krémet! A tejszínt a habfixálóval habbá verjük, majd apránként belekeverjük a mascarponét!

6. lépés

Amikor a tészta kihűlt félbevágjuk, megkenjük az alsó lapot a mascarpone krém felével, majd ráhelyezve a felső lapot az egész torta külsejét megkenjük a maradék krémmel!

7. lépés

A torta tetejét megszórjuk kandírozott narancshéjjal és tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem