Dán almafelfújt
Dán almafelfújt
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • toastkenyér - 12 szelet
    • tojás - 1 darab
    • tej - 2 dl
    • cukor - 3 evőkanál
    • Rama (a tetejére olvasztva) - 5 dekagramm

    A túrótöltelékhez

    • túró - 25 dekagramm
    • tejföl - 2 evőkanál
    • tojás - 1 darab
    • cukor - 3 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • keményítő vagy vaníliás pudingpor - 1 evőkanál
    • citrom reszelt héja - 1 darab

    Az almás töltelékhez

    • tisztított, hámozott zöldalma - 0.5 kilogramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • cukor - 2 evőkanál
    • Ráma - 5 dekagramm
    • őrölt mandula - 5 dekagramm
    • citrom leve - 1 darab
    • Rama és zsemlemorzsa a formához - 1 kevés
    • szeletelt mandula (a tetejére) - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A túrós töltelékhez minden hozzávalót dolgozzunk össze úgy, hogy minél simább masszát kapjunk. Az almás töltelékhez az almákat hámozzuk meg, és magházukat távolítsuk el. Vágjuk vékony szeletekre, és tegyük citromleves vízbe, hogy ne barnuljon meg. Egy edényben olvasszuk fel a Ramát, tegyük bele az almát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a mandulát, majd pároljuk félpuhára.
    2. Egy csatos tortaformát vagy szuffléformákat kenjünk ki margarinnal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. A kenyérszeletek héját vágjuk le, a belsejét áztassuk be cukros, tojásos tejbe. A kenyér felével béleljük ki a forma alját, majd rétegezzük rá az almatöltelék felét. Erre öntsük rá a túrótölteléket, majd a maradék almával fedjük be, és végül, az áztatott kenyérszeletekkel takarjuk be az egészet. A tetejét szórjuk meg szeletelt mandulával, és locsoljuk meg olvasztott margarinnal. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 30-40 percig süssük. Melegen tálaljuk.