Dán nektarintorta
Hozzávalók
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
liszt | 15 dekagramm | |
puha Rama | 17.5 dekagramm | |
tejszín | 1 evőkanál | |
nektarin | 2 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
mandulapehely | 1 darab | |
porcukor | 1 darab | |
vaniliaaroma | 1 darab |
Desszertek: Dán nektarintorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a Ramát, a vaníliaaromát, a sót, a tejszínt, a lisztet és összedolgozzuk. Ramával kikent, kilisztezett tepsibe, vagy tortaformába öntjük a tésztát és a tetejét beborítjuk a nagyobb szeletekre vágott nektarinnal. 180 C-ra előmelegített sütőben, kb. 20-30 perc alatt világosra sütjük, majd még melegen megszórjuk porcukorral és mandulapehellyel.