Darafelfújt eperturmixal
Hozzávalók
Eperturmixhoz
eper | 1 darab | |
---|---|---|
cukor | 1 darab | |
epres joghurt | 1 pohár | |
tej | 1 kevés |
Darafelfújthoz
tej | 1 liter | |
---|---|---|
búzadara | 20 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
só | 1 kevés | |
méz | 3 evőkanál |
Desszertek: Darafelfújt eperturmixal a sok
Elkészítés
1
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát és 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről és 15 percig duzzadni hagyjuk.
2
Ramával kikenünk 4-5 pudingformát, a többit a darához keverjük, majd sóval és mézzel ízesítjük. A formába töltjük és 5 percre forró sütőbe toljuk.
3
A megmosott epret leturmixoljuk ízlés szerinti cukorral, aki akar tehet bele epres joghurtot is, ha sűrű, tejjel lehet higítani.
4
A darafelfújtat a turmixszal tálaljuk. Megszórhatjuk pici fahéjjal a tetejét.