Darázscsípés
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
olaj | dl | |
tej | dl | |
méz | 14 dekagramm | |
túró | 15 dekagramm | |
finomliszt | 30 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 csomag | |
aprított mandula | 25 dekagramm | |
kristálycukor | 15 dekagramm | |
vanilincukor | 1 csomag | |
csokoládé | ||
mézessütemény fűszer kb. |
Desszertek: Darázscsípés a sok Darázscsípés recept közül.
Elkészítés
1
Egy tálban összekeverjük a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Lassan hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Az adalékanyagokból tésztát gyúrunk, lisztezett gyúródeszkán a tepsi nagyságának megfelelő méretre nyújtjuk.
2
A tésztát sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, a széleit kissé felhúzzuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A hámozott mandulát durvára összevágjuk, beletesszük egy serpenyőbe, hozzáadjuk a Ramát, a cukrot, a mézet, a vaníliás cukrot és a tejet.
3
Csak addig melegítjük, hogy a rátét folyékony állapotba kerüljön. Ráöntjük a tésztára és az előmelegített sütőben 180 °C-nál 25 percig sütjük.