Darázscsípés
Darázscsípés
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • olaj - dl
  • tej - dl
  • méz - 14 dekagramm
  • túró - 15 dekagramm
  • finomliszt - 30 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 1 csomag
  • aprított mandula - 25 dekagramm
  • kristálycukor - 15 dekagramm
  • vanilincukor - 1 csomag
  • csokoládé
  • mézessütemény fűszer kb.

Elkészítés:

  1. Egy tálban összekeverjük a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Lassan hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Az adalékanyagokból tésztát gyúrunk, lisztezett gyúródeszkán a tepsi nagyságának megfelelő méretre nyújtjuk.
  2. A tésztát sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, a széleit kissé felhúzzuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A hámozott mandulát durvára összevágjuk, beletesszük egy serpenyőbe, hozzáadjuk a Ramát, a cukrot, a mézet, a vaníliás cukrot és a tejet.
  3. Csak addig melegítjük, hogy a rátét folyékony állapotba kerüljön. Ráöntjük a tésztára és az előmelegített sütőben 180 °C-nál 25 percig sütjük.