Feltöltve:

Darázsfészek

access_alarm 45
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma15 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tojássárgája4 darab
porcukor3 evőkanál
tej2.5 dl

Töltelékhez

porcukor15 dekagramm
darált dió15 dekagramm
Ráma15 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Darázsfészek a sok Darázsfészek recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt 0,5 dl tejben kevés cukorral és liszttel felfuttatjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Alaposan kigyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán letakarva 45 percig pihentetjük, kelesztjük.

2. lépés

Közben a töltelékhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót.

3. lépés

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk és megkenjük a diós töltelékkel. Ezek után feltekerjük mint a beiglit, majd 3 cm vastag szeletekre vágjuk.

4. lépés

Egy nagyobb, kb. 30x35-ös tepsibe tesszük vágott felével lefelé, majd még 30percig pihentetjük és 200C°-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

5. lépés

20 perc elteltével 2 dcl tejben feloldunk 3 evőkanál cukrot és ezzel a tésztát meglocsoljuk, de ez el is maradhat.

6. lépés

Langyosra hűtjük és tálaljuk. Melegen nagyon finom, de hidegen is jó.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem