Feltöltve:

Darázsfészek

access_alarm 50
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

élesztő2.5 dekagramm
tej3 dl
cukor1 evőkanál
liszt65 dekagramm
tojás2 darab
1 teáskanál
citrom reszelt héja1 darab

A töltelékhez

Ráma10 dekagramm
darált dió10 dekagramm
porcukor10 dekagramm

A tetejére

Ráma5 dekagramm
cukor1 evőkanál
tej0.5 dl
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Darázsfészek a sok Darázsfészek recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsolva futtasd fel. A maradék tejjel és a többi hozzávalóval alaposan dagaszd meg. Letakarva, langyos helyen keleszd a kétszeresére. Eközben a puha Ramát a darált dióval meg a porcukorral keverd össze. A tésztát finoman gyúrd át, és lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra. Kend rá a diókrémet, majd, amint a beiglit is szokás, csavard fel. Olvasztott Ramába mártott késsel szeleteld fel. A szeleteket állítgasd egy Ramával kikent tortaformába. Locsold meg olvasztott Ramával, és keleszd még fél órán át. Azután előmelegített sütőben 180 fokon süsd kb. 20 percig. Ekkor kenegesd meg cukros tejjel, és süsd további 20-25 percig. A sütőből kivéve még melegen szórd meg vaníliás cukorral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem