Feltöltve:

Darázsfészek

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt1 kilogramm
tojás3 darab
élesztő5 dekagramm
cukor3 dekagramm
tej7 dl

A töltelékhez

dióbél30 dekagramm
porcukor30 dekagramm
Ráma30 dekagramm

Tetejére

Ráma10 dekagramm
tejszín1 dl

Desszertek: Darázsfészek a sok Darázsfészek recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojásokkal, a liszttel és a maradék tejjel jól összedolgozzuk. Egy órát pihentetjük, és ismét hólyagosra bedagasztjuk úgy, hogy elváljon az edény falától. Újabb 30 percnyi kelesztés után a tésztát 3 mm vastagságban téglalap alakúra kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a piskótatekercset, és olvasztott Ramába mártott késsel 3 cm széles szeletekre felvágjuk. Lapjára téve, jól kikent tepsibe tesszük, olvasztott Ramával megkenjük és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Kevés cukros tejszínnel meglocsoljuk, és 200 fokos sütőbe még 15 percre visszatesszük. Tálra kiszedjük és vaníliás cukorral meghintjük. Töltelék készítése: a Ramát habosra keverjük a porcukorral, beleszórjuk a darált diót, jól kikeverjük, majd a kinyújtott tésztán egyenletesen elkenjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem