Feltöltve:

Darázsfészek (kakaóscsiga)

access_alarm 45
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt60 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tojássárga2 darab
olaj2 evőkanál
1 csipetnyi
cukor1 evőkanál
tej (ha szükséges)1 kevés

Töltelékhez

Ráma10 dekagramm
porcukor3 evőkanál

A sütéshez

Ráma2 dekagramm
vaníliás cukorral édesített tej2 dl

Desszertek: Darázsfészek (kakaóscsiga) a sok Darázsfészek recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes, "szálas" a tészta, beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett edényben, liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megöntözzük a megolvasztott Rama keverékének felével, meghintjük a kakaós porcukorral, és összesodorjuk, akár a beiglit. Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és az így nyert csigákat Ramával megkent sütőlemezre, szorosan egymás mellé fektetjük. (Magas falú zománc, vagy teflon tepsi jó hozzá.) Megöntözzük a maradék Rama keverékkel, és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy a melegedése alatt is keljen a csiga. Mikor majdnem kész, forró, vaníliás tejjel megöntözzük, úgy sütjük készre.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem