Debreceni soros
Desszertek: Debreceni soros a sok
Elkészítés
A szalalkálit csipetnyi cukorral kb. fél dl tejbe öntjük, majd egy csepp citromlevet is adunk hozzá, hogy könnyebben kipezsegjen.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, beletesszük a feloldott szalalkálit is, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk, és zsírozott tepsiben, egyenként, szép világosra megsütjük a lapokat.
180 fokon, egyenként kb. 15 perc.
A krémhez a tejet felforraljuk, a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját, a lisztet és a cukrokat kikavarjuk, majd a habot is beleforgatjuk, és az egészet a tejbe öntjük.
Folyamatos keverés mellett, lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
Ha a krém elkészült, megtöltjük vele a lapokat, és letakarva egy éjszakát pihentetjük. Kb. ennyi idő kell, hogy a lapok megpuhuljanak.
Porcukorral meghintve tálaljuk.