Feltöltve:

Debreceni soros

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt70 dekagramm
zsír15 dekagramm
tojássárgája3 darab
cukor15 dekagramm
szalalkáli1 csomag
poharas tejföl1 kis

A krémhez

tej1 liter
tojás5 darab
liszt4 evőkanál
vaníliás cukor3 csomag
cukor20 dekagramm

Desszertek: Debreceni soros a sok

Elkészítés

1

A szalalkálit csipetnyi cukorral kb. fél dl tejbe öntjük, majd egy csepp citromlevet is adunk hozzá, hogy könnyebben kipezsegjen.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, beletesszük a feloldott szalalkálit is, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk, és zsírozott tepsiben, egyenként, szép világosra megsütjük a lapokat.
180 fokon, egyenként kb. 15 perc.

2

A krémhez a tejet felforraljuk, a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját, a lisztet és a cukrokat kikavarjuk, majd a habot is beleforgatjuk, és az egészet a tejbe öntjük.
Folyamatos keverés mellett, lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.

3

Ha a krém elkészült, megtöltjük vele a lapokat, és letakarva egy éjszakát pihentetjük. Kb. ennyi idő kell, hogy a lapok megpuhuljanak.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem