Dériné csókja
Hozzávalók
tojás | 10 darab | |
---|---|---|
porcukor | 0.5 kilogramm | |
vanília | 1 darab | |
pörkölt dió | 25 dekagramm | |
erős feketekávé | 1 dl | |
liszt | 1 evőkanál | |
nescafe | 2 kávéskanál | |
cukor | 15 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm |
Desszertek: Dériné csókja a sok
Elkészítés
1
A 10 tojásfehérjéből kemény habot verünk. Lassan hozzáadjuk a fél kg porcukrot és gőz főlőtt 35 percig verjük. Ha kész, levesszük a gőzről és lassan hozzákavarjuk a 25 dkg pörkölt diót.
A sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk, és lassú tüzön (100 fokon) megszárítjuk.
2
Krém: A 10 tojássárgáját kikavarjuk a 15 dkg cukorral. Hozzáadjuk a feketekávét és a lisztet, majd lassú tüzön megfőzzük. A tűzről levéve, hozzákavarjuk a 2 kávéskanál nescafét, majd, ha kihült, hozzákavarjuk a 25 dkg margarint.
3
Töltés: Az elkészült krémmel megtöltjük a habcsókokat. Az egyikre a krémet tesszük, a másikat rányomjuk, majd a pörkölt dióban meghempergetjük.