Dériné csókja
Dériné csókja
  • timer10 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 10 darab
  • porcukor - 0.5 kilogramm
  • vanília - 1 darab
  • pörkölt dió - 25 dekagramm
  • erős feketekávé - 1 dl
  • liszt - 1 evőkanál
  • nescafe - 2 kávéskanál
  • cukor - 15 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A 10 tojásfehérjéből kemény habot verünk. Lassan hozzáadjuk a fél kg porcukrot és gőz főlőtt 35 percig verjük. Ha kész, levesszük a gőzről és lassan hozzákavarjuk a 25 dkg pörkölt diót. A sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk, és lassú tüzön (100 fokon) megszárítjuk.
  2. Krém: A 10 tojássárgáját kikavarjuk a 15 dkg cukorral. Hozzáadjuk a feketekávét és a lisztet, majd lassú tüzön megfőzzük. A tűzről levéve, hozzákavarjuk a 2 kávéskanál nescafét, majd, ha kihült, hozzákavarjuk a 25 dkg margarint.
  3. Töltés: Az elkészült krémmel megtöltjük a habcsókokat. Az egyikre a krémet tesszük, a másikat rányomjuk, majd a pörkölt dióban meghempergetjük.