Diabetikus madártej
Hozzávalók
tej | 2 liter | |
---|---|---|
tojás | 8 darab | |
vaniliaaroma | 1 kevés | |
ízlés szerinti édesítőszer | 1 kevés | |
étkezési keményítő | 5 evőkanál | |
Rama az edény kikenéséhez | 1 kávéskanál |
Desszertek: Diabetikus madártej a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
A tejet feltesszük forrni egy vastag falú, Ramával kikent edénybe. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét édesítőszerrel és vaníliaaromával kemény habbá verjük. A forrásban lévő tejbe kanál segítségével adagoljuk a habot. Egyszerre nem férnek bele. Ha feljönnek a tetejére, megfordítjuk őket, majd kiszedjük egy tálba.
A gázt alacsonyra vesszük a tej alatt, nehogy kifusson. A meleg tejből 3 dl tejet kiszedünk, a felvert tojássárgákat és a keményítőt beletesszük, majd simára keverjük. Ezt a krémet belekeverjük a tejbe, majd kb. 5 percig főzzük, attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk készíteni.
Levesszük a tűzről, belekeverjük az ízlés szerinti édesítőszert és a vaníliaaromát. Kiöntjük egy jénaiba, vagy hőálló tálba és rátesszük a habokat, óvatosan, hogy ne törjenek.
Hűvös helyre tesszük és ha kihűlt kis tálkákba téve fogyasztjuk.