Feltöltve:

Diabetikus madártej

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tej2 liter
tojás8 darab
vaniliaaroma1 kevés
ízlés szerinti édesítőszer1 kevés
étkezési keményítő5 evőkanál
Rama az edény kikenéséhez1 kávéskanál

Desszertek: Diabetikus madártej a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1

A tejet feltesszük forrni egy vastag falú, Ramával kikent edénybe. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét édesítőszerrel és vaníliaaromával kemény habbá verjük. A forrásban lévő tejbe kanál segítségével adagoljuk a habot. Egyszerre nem férnek bele. Ha feljönnek a tetejére, megfordítjuk őket, majd kiszedjük egy tálba.

2

A gázt alacsonyra vesszük a tej alatt, nehogy kifusson. A meleg tejből 3 dl tejet kiszedünk, a felvert tojássárgákat és a keményítőt beletesszük, majd simára keverjük. Ezt a krémet belekeverjük a tejbe, majd kb. 5 percig főzzük, attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk készíteni.

3

Levesszük a tűzről, belekeverjük az ízlés szerinti édesítőszert és a vaníliaaromát. Kiöntjük egy jénaiba, vagy hőálló tálba és rátesszük a habokat, óvatosan, hogy ne törjenek.

4

Hűvös helyre tesszük és ha kihűlt kis tálkákba téve fogyasztjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem