Diabetikus torta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
ledarált zabpehely | 8 evőkanál | |
édesítőszer | 1 adag |
krem
tej | 4 dl | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
xilit | 8 evőkanál | |
tojássárgája | 1 darab | |
Ráma | 5 dekagramm | |
kókuszreszelék | 3 marék | |
aszalt meggy, vagy aszalt vörös áfonya, esetleg mindkettő | 50 dekagramm |
Díszítés
cukrozatlan habtejszín | 1 dl | |
---|---|---|
zabpehely | 1 darab | |
aszalt gyümölcs | 1 kevés |
Desszertek: Diabetikus torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
8 tojásfehérjét felverünk kemény habbá 3 evőkanál xilittel, majd belekeverjük a 8 tojás sárgáját, végül óvatosan 8 púpos evőkanál ledarált zabpelyhet.
Ramával kikenünk egy 26 cm-es tortaformát, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben, 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben nem nyitjuk ki, nehogy összeessen a tészta.
4 dl tejben felfőzünk 1 cs. vaníliás pudingport 6-7 evőkanál xilittel. Felverünk egy tojássárgát 5 dkg Ramával és belekeverjük a kihűlt pudingba, végül szórunk bele ízlés szerint kókuszreszeléket.
A tésztát három egyenlőre részre vágjuk. A legalsó lapot megkenjük a krém 1/3-val és megszórjuk 2 marék apróra vágott cukrozatlan aszalt meggyel.
Rátesszük a középső lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd megszórjuk 2 marék apróra vágott, cukrozatlan vörös áfonyával, vagy más piros aszalt gyümölccsel.
Rátesszük az utolsó lapot is. A torta oldalát megkenjük kevés krémmel és befedjük zabpehellyel.
A tetejére a díszítéséhez felverünk kb. 1 dl cukrozatlan habtejszínt. Megszórhatjuk még zabpehellyel és a maradék aszalt gyümölccsel.